Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković u posjeti udruzi Liga protiv raka Zadar

Jučer, 23. veljače 2021. godine, prostorije udruge Liga protiv raka Zadar posjetio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković u pratnji župana Zadarske županije Božidara Longina i gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića, ujedno i predsjednika udruge.

U razgovoru s premijerom, članovi Predsjedništva Lige dr. Vesna Telesmanić Dobrić, dr. Ivo Bačić, Lada Šokota, dipl.oec,  Željko Uzelac, dipl.oec. galeristica Mirka Batur kao i predsjednik Hrvatske udruge leukemija i limfomi Zadar Igor Blaslov pojasnili su kako već godinama Liga protiv raka provodi humanitarne akcije, a zadnjih godina usredotočili su se na skupljanje sredstava za kupnju linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje za Opću bolnicu Zadar, kako bi na najbolji mogući način pomogli onkološkim bolesnicima da više ne putuju u druge centre na zračenje, što bi im uvelike olakšalo njihove tegobe.

Izvijestili su premijera da je zajedno sa Slobodnom Dalmacijom i portalom Zadarski.hr pokrenuta i akcija „Zraka za život“ te otvoren i humanitarni telefonski broj – 060 9001 – na koji građani mogu donirati novčana sredstva za kupnju aparata (6,25 kn s PDV-om). Ovoj akciji pridružile su se i brojne druge zadarske udruge.

Premijer Plenković na kraju svog posjeta obavijestio je nazočne kako je razgovarao s ministrom Berošem te je dogovoreno da se kroz EU program za gospodarski oporavak, uz tri linearna akceleratora koji će doći u Hrvatsku, nabavi i četvrti upravo za Zadar, što su svi pozdravili.

Liga protiv raka Zadar i dalje nastavlja   dosadašnje humanitarne aktivnosti, akcije i kampanje.

                                                                                   Liga protiv raka Zadar