Aktivnosti

Medijska kampanja „ Zraka za život”

Dragi članovi Lige protiv raka Zadar, dragi prijatelji Lige, obavještavamo vas da smo zajedno sa Slobodnom Dalmacijom i portalom Zadarski.hr pokrenuli medijsku kampanju „ Zraka za život „ kojom želimo još bolje upoznati  naše sugrađane o potrebi nabave linearnog akceleratora u Općoj bolnici Zadar.

Zahvaljujući dosadašnjoj suradnji, sugrađani su upoznati sa načinima plaćanja. Uspostavljen je i QC, kojim se može obavljati elektronsko plaćanje, a uspostavili smo i telefonsku liniju sa brojem 0609001, kojom se donira 6,25 KN sa PDV-om, kao i radio spot koji se objavljuje na svim radio stanicama Zadarske Županije.

Javile su nam se : Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara,Hrvatska udruga leukemije, limfomi Zadar, Volonterski centar Zadar, Dobrovoljno davalaštvo krvi Udruga „Kalelarga“ Društvo oboljelih od multiple skleroze, Hrvatska liga protiv reumatizma, Udruga dijaliza, transplatacije i kroničnih bubrežnih bolesnika, Udruga za Osteoporozu i  FB grupa „Srce zadarsko“. Sve Udruge kao i grupa „Srce zadarsko“ pozvale su svoje članove da se pridruže Ligi, jer nam je cilj zajednički.

Ovim putem zahvaljujemo svim donatorima!

Liga će i dalje putem svoje web i FB stranice izvještavati o svemu učinjenom.

Načini doniranja za linearni akcelerator. Načini plaćanja:

  • Opća uplatnica
  • Eletronsko plaćanje – QR kod
  • Humanitarni telefon 060 9001
  • Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE/BIC: ESBCHR22- Erste banka 
IBAN: HR8324020061500064152
MODEL PLAĆANJA: HR00
POZIV NA BROJ: 04092018
OPIS PLAĆANJA: DONACIJA

Članci iz medija:

Kalmeta: Kupili smo MR, pa ćemo i linearni akcelerator!

Priča Zadranke Jasmine Vrhovac (42): Prošla sam punkciju, operaciju, kemoterapiju i zračenje, ali najgore mi je bilo putovanje u Split

Općina Bibinje za kupnju linearnog akceleratora donirala 30 tisuća kuna!

Siniša Botić, Zadranin koji živi u Njemačkoj, pokrenuo ‘crowdfunding‘ internetsku kampanju za kupnju linearnog akceleratora za Opću bolnicu Zadar!

Dr. Gordana Karuza: Pacijenti s karcinomom pluća, nakon kemoterapije u Zadru, čekaju mjesecima na zračenje u bolnici u Splitu. To vrijeme je pogubno!

Dr. Ljilja Balorda: Godišnje imamo više od tisuću novih onkoloških pacijenata u županiji i aparat za zračenje je važan za kvalitetu njihovih života

Nove aktivnosti za prikupljanje sredstava za linearni akcelerator

Psihoterapeutkinja Vilma Mazija pomaže onkološkim bolesnicima: Žene ne osjećaju dovoljnu potporu obitelji kad se razbole

Voditelj Odjela za torakalnu kirurgiju OB Zadar dr. Ivan Bačić: “Nije upitno treba li Zadru linearni akcelerator, već je krajnji čas da ga nabavimo!”

Branka Dukić: Ovo je moj suprug Željko. Poginuo je vozeći mene na zračenje u Split. Izgubio je život zbog tog nesretnog linearnog akceleratora…

Dr. Dubravka Finka: Zašto se zadarski pacijenti u Splitu ne ‘grupiraju‘, bili bi za tren gotovi i išli natrag?To se lako dogovori,ovako se ljudi muče!

Dr. med. Vesna Telesmanić Dobrić, voditeljica Odjela za onkologiju OB Zadar: Trećina oboljelih od karcinoma šalje se na zračenje u Split!

Anita Kovačević: Nalaz me ‘srušio‘ – rak dojke, pa operacija, kemoterapija… A tek onda putovanja u Split na zračenje! Zadrani, kupimo taj aparat!

Neno Novačić: Moja supruga je umrla od karcinoma, a mrcvarila se putujući na zračenje u Split… Za kupnju tog aparata napravio bih što god treba!

Erol Gaši javno se ispričao onkološkim pacijentima zbog izjave vijećnice Radoslave Gregov. “Zalagat ćemo se da Zadar dobije opremu za zračenje”

Elvis: Sanitetsko vozilo u zoru kreće u ‘kupljenje‘ bolesnika za Split. Nakon ‘kemo‘ imam zračenje u 9. Doma se vraćam u 17 sati. Tako 25 dana zaredom

Sestra Ines Goja: Najviše me boli što zračenje traje tri ili pet minuta, a pacijenti na putu provedu cijeli dan, bolesni, umorni i često gladni